#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Sedm tipů, jak si letos Vánoce užít v pohodě a bez stresu

Sedm tipů, jak si letos Vánoce užít v pohodě a bez stresu

7. 12. 2015

Břemeno tradic a povinností, které je třeba během našich největších svátků za každou cenu dodržet, představuje pro mnohé zdroj stresu. Přidá-li se k tomu nedostatek financí, shon v zaměstnání a vybírání dárků v přeplněném hypermarketu na poslední chvíli, může být zle. Řešení ale existuje!

  1. Zamyslete se nad tím, co vás každoročně během Vánoc stresuje. Pokud jste onen spouštěč duševní nepohody nalezli, pokuste se ho změnit. Jste-li pravidelně nervózní ze štědrovečerní večeře, která se u vás tradičně koná, přenechejte letos tuto „výhodu“ jinému členu rodiny.
  2. Jestliže jsou zdrojem napětí složité rodinné vztahy, nečekejte od svátků v tomto ohledu zázraky a nemyslete si, že budete schopni všechny problémy vyřešit během jediné sešlosti. Nadměrná očekávání, která zůstanou nenaplněna, naší psychice příliš nepomohou.
  3. Budování vánoční atmosféry by mělo být především příjemné a uspokojující, nikoliv čistě povinné. Zapojte všechny členy rodiny do pečení cukroví a zdobení stromku. Právě společně strávené chvíle dělají z Vánoc hřejivé období plné hezkých vzpomínek.
  4. Naplánujte si s dostatečným předstihem, co všechno musíte do Štědrého dne stihnout, abyste se nedostali do nepříjemného časového presu.
  5. Pečlivě si spočítejte finance a rozhodněte se, kolik hodláte a především můžete do vánočních nákupů vložit. Vyhněte se mnohdy zbytečným peněžním půjčkám, které budete muset splácet minimálně celý další rok.
  6. Pokud vás stresují přeplněné hypermarkety plné nervózních nakupujících i prodavačů, vsaďte na nákup přes internet. Jen si dárky nezapomeňte objednat včas.
  7. Udělejte během Vánoc radost také sami sobě. Relaxujte a užívejte si všeho příjemného, co zimní období a svátky jako takové přinášejí.

(veri)

Zdroj:
www.webmd.com