Novinka, která umí donutit cholesterol k poklesu
Někteří lidé mají s vysokým cholesterolem opravdu veliké problémy. Pomoci jim může hvězda moderní medicíny − cílená léčba. Díky... celý článek
Pestrobarevné, výborné, a hlavně zdravé plody podzimu jsou všude kolem nás. Jak využít jejich léčivý potenciál a zároveň si pochutnat?
Bobule bezu černého jsou bohaté na antioxidanty, vitaminy B a C. Podporují imunitní systém a mírní zánět. Právě pro tyto vlastnosti se bezinky využívají při léčbě chřipky a příznaků, které ji provázejí. Řada lidí také konzumuje bezinky kvůli zmírňování neuralgií (nervových bolestí) a léčbě chronického únavového syndromu. Obsahují také draslík, který potřebujeme například pro správnou funkci cév. Bezinkám je také často připisován pozitivní efekt na hladiny krevních tuků. Nesmí se ale jíst syrové!
Bezinkový sirup
Na 500 ml sirupu budete potřebovat:
Postup:
V lednici sirup vydrží 2–3 týdny. Pro delší trvanlivost ho lze zavařit.
Tyto malé červené bobulky obsahují až překvapivě velké množství různých zdraví prospěšných látek. Mezi nimi například vitamin C nebo vlákninu. Jsou ceněné pro svůj vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají předcházet například srdečním nebo nádorovým onemocněním. Jeřabiny posilují imunitu, působí antibakteriálně, podporují trávení i zdraví dýchacího systému.
Jeřabinový džem
Na 5 sklenic džemu (po 250 ml) budete potřebovat:
Postup:
Čerstvé šípky obsahují velké množství vitaminu C. Výborně se tedy hodí k předcházení chřipky a nachlazení. Šípky se také využívají při žaludečních problémech a střevních onemocněních, chorobách žlučníku, ledvin a močových cest. Mohou také pomoci snižovat vysoký krevní tlak a normalizovat hladiny krevních tuků. Posilují obranyschopnost organismu a usnadňují hubnutí.
Šípkový čaj
Nejlepších účinků dosáhnete, použijete-li čerstvé šípky. Je samozřejmě možné použít i sušené. Šípky rozdrťte nebo rozmixujte a zalijte studenou vodou (přibližně 20 g šípků na 1 l vody). Nechte louhovat do druhého dne. Před podáváním čaj pozvolna zahřejte. Nakonec ho sceďte přes husté síto. Takto připravený čaj si zachová důležité vitaminy a zahřeje během chladných podzimních večerů.
(dos)
Zdroje:
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-434-ELDERBERRY.aspx?activeIngredientId=434&activeIngredientName=ELDERBERRY&source=2http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-839-Rosehip+ROSE+HIP.aspx?activeIngredientId=839&activeIngredientName=Rosehip+(ROSE+HIP)&source=2https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/rowan-berries.htmlhttps://eatsmarter.com/recipes/rowan-berry-jam-0#main-contenthttps://www.meghantelpner.com/blog/simple-spiced-elderberry-syrup/Někteří lidé mají s vysokým cholesterolem opravdu veliké problémy. Pomoci jim může hvězda moderní medicíny − cílená léčba. Díky... celý článek
Zelený čaj je od nepaměti považován za zdravý, až zázračný nápoj. Hovoří se o jeho schopnosti očišťovat organismus, prodlužovat... celý článek
Vysoká hladina cholesterolu zvyšuje riziko infarktu a dalších onemocnění srdce a cév. Znáte hodnoty svého cholesterolu a víte, jak... celý článek
Dobrý den, občas mi jde rychle srdce a nemůžu pořádně dýchat, je mi dost zle. Děkuji za odpověď.